+381 18 424 8850

Novopazarska 6 Niš, Srbija

Management Information System

jul 2014. -   u trajanju SETEC Engineering GmbH & Co KG

Srbija

Program finansiran od trane KfW, za podršku vodovodima u opštinama srednje veličine.

Program se provodi u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije. Analiza potreba i razvoj Informacionog sistema za upravljanje i izveštavanje u Javno komunalnim preduzećima. Nosilac projekta je austrijska kompanija SETEC Engineering. Projektovanje, razvoj i implementacija kompletnog informacionog Sistema za praćenje poslovanja vodovoda u gradovima srednje veličine u Srbiji.

Management Information System

Management Information System

je softversko rešenje za centralizovano prikupljanje i obradu podataka o poslovanju vodovodnih preduzeća u opštinama srednje veličine u Srbiji.

Sistem koji prati proizvodno-tehničke, organizacione i finansijske parametre poslovanja, na mesečnom nivou, kako bi se lakše prepoznala uska grla i omogućilo povećanje efikasnosti i poboljšanje kvaliteta pruženih usluga.

Svrha ovog softverskog rešenja je praćenje rezultata poslovanja 8 vodovoda u Srbiji, u realnom vremenu, kako bi se obezbedila dugoročna samoodrživost sistema za vodosnabdevanje, kroz usvajanje tarifnog modela i drugih koraka, koji će omogućiti pokrivanje tekućih troškova, ali i investiciona ulaganja, preko kreditnih linija međunarodnih finansijskih institucija.

primer korisnićkog interfejsa programa za upravljanje javno-komunalnim preduzećima

Vihor je uz DCG deo ovog projekta koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i KfW (Nemačka razvojna banka). Nosilac projekta je austrijska kompanija SETEC Engineering